Bog-Art

Gillis Houben - Paintings
Contact the gallery for available works.

Text

Meneer Magrittude,Mevrouw Belgitude en zoon Bruxtobia hebben het genoegen u uit te nodigen op onze artiestieke levenswijze.

Wij hengen aan de mmur in Galerie Bog-Art ,Bogaardestraat 18 te 1000 Brussel. De verbeelding van gillis Houben ,Beeldende kunstenaar,surrealist, Clown en Zen boedhist zal u niet onverschillig laten.

Mijn eerste verhaal: ik zocht een kunstenaar die het thema van de frietkoten voor zijn kunst had gebruikt. Ik vond niemand,toen besloot ik dit zelf te doen.Dit is mijn eerste verhaal van beelden die ons moeten vertellen,hoe in de twintigste eeuw het frietkot in ons straatbeeld aanwezig was.Ik heb tussen de 100 en 150 werken geschilderd.Belg´e telde een paar duiend van deze frietkoten 80% van de barakken zijn nu verdwenen. Dankzij mijn werk zal men later een idee kunne vormen wat het frietkot ooit is geweest.

Mijn tweede verhaal:Mijn surrealistiche beelden haal ik niet zozeer in het werk van Magritte,maar worden geinspireerd door het Zen boedisme.

Mijn derde verhaal:Het golfspel..
Iedereen gaat ervan uit dat Golf in Schotland ontstaan is ...mis!
Het is ontstaan in onze kontreien.Ik schilder golf terreienen omdat ik in dergelijk terrein dezelde bestandsdelen zie als in een Zen tuin:groen, lover,water en zand.

Kom zien ,kom zien.....!

CV

Geboren in Audenaken nu Stpietersleeuw de 16 Juni 1933,door de gevolgen van deoorlog maakte ik mijn studies niet af.Zonder beroepging ik studeren aan de avondscholen tekenen in St Lucas.

Ik kwam met dekunst in aanraking wanner ik ging werken ,als decor bouwer bij de NIR,de KVS, en Munt Opera.Omdat ik vol vertelling zit wou ik eerst film regisseur worden .Ik volgde film analyse in het filmmuseum,ik draaide enkele fictie korte speelfilms en verkocht enkele scenari voor korte speelfilm.Een van de films kreeg hiervoor de prijs van jury.Ik maakte een documentaire over het belgisch frietkraam.

Questions? Remarks? Suggestions?

Do you want to discover more works of a given artist? More information about her or his career so far?

Don't hesitate, let us know.

We highly appreciate your interest and always respect your privacy.


Home   Artists   Exhibitions   Vernissages   About    Contact   Newsletter   Privacy Policy   Terms and Conditions

© 2012 - 2024 Bog-Art Contemporary. All rights reserved.